Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • contreso

    U ponedjeljak sam kupio MSFT Jul 2006 25.0000 call @0.25 kada je cijena dionice bila oko $23.20. Danas je cijena dionici manja za $0.48 u odnosu na ponedjeljak dok se za to vrijeme cijena opciji skoro nije promijenila. Kako si to objasniti? Da li to znaci ako sutra cijena dionice pocme rasti da opcija upoce nece reagirati na taj rast dionice do neke granice? Da li je ovo nekakva zamka, jer ima jos dva mjeseca do ekspiracije. Ni mi jasno. Pomagaj.

    avatar

    18.05.2006. (04:06)    -   -   -   -  

  • bagzi

    Zaista izvanredan dan juče, iako nisam imao puteve na DIA, činili su mi se skupi kad sam ih lovio prekjuče :-) No ovo je jako dobar nauk bez obzira na to. Primetio sam juče još nešto, i zanima me da li je možda tako. Naime, čini mi se kako je Dow indeks vrtoglavo padao, da je DIA za njim malo kasnio. Tako da kad je ovaj bio na najnižoj tačci DIA je bio oko 20 pointa iznad njega, a kad se ovaj već malo povratio, DIA je pao za tu razliku. Da li je tako nešto moguće ili je u pitanju moja slaba konekcija na internet?

    avatar

    18.05.2006. (09:15)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    @CONTRESO:..kao prvo ne znam cemu panika (ono pomagaj?) kad ti opcija NIJE PUNO izgubila na vrijednosti. To bi trebalo biti DOBRO po tebe, zar ne? Kao drugo vjerojatno si citao na HK-u o tzv GRCIMA tj GREEKS kako ih zovu u literaturi a radi se o grckim slovima kojima oznacevamo neke varijacije u SVOJSTVIMA OPCIJA! Kod tebe sada govorimo o DELTI koja predstavlja mjerilo koliko se POMAKNE tvoja opcija ako se underline (MSFT dionica u ovom slucaju) pomakne za 1 point!? Otisao sam u svoj OptnXPress I otvorio u Option Pricer servis-u spread za MSFT opciju za July I trenutni za May da ih usporedim! Pricer javlja da CALL@25 za MSFT , koji se trejdao izmedju 0.15 I 0.25 ima deltu od SVEGA 0.164 sto znaci da ce se u slucaju da se MSFT pomakne 1 PUNI POINT, CALL@25 za July pomaknuti samo 0.16 ili tu negdje! Ako pogledas pazljivo vidjeti ces da trebas otici JAKO DUBOKO IN THE MONEY za JULYske opcije da bi nasao opcju koja ima DELTU od 1 I prema tome pomice se 1-za-1 sa dionicom, a to je strike CALL@17.5 I svi oni koji su nizi od njega (15, 12/5 itd)! Dakle za OPCIJE KOJOE SU DALJE OD EXPIRACIJE MORATE UCI DUBLJE ITM DA BI SE MANJI POMAK DIONICE NA NJIMA OSJETIO! Obrnuto ako pogledate MAYske opcije koje isticu prekosutra, DELTA 1 se susrece vec kod strikea 20 a sutra ce vec vjerojatno zahvatiti I strike 22.5 jer je vec blizu I ako sutra taj strike ostane ITM kao danas, delta ce mu skociti sa 0.838 na 1. Tako ce vremenom I na tvoju opciju protok vremena uticati da ce svi strikeovi izvan moneya pasti u Delti dok ce svi strikeovi In the money imati DELTU 1 kad ti dodje blizu expiracija! Specijalno za tebe sam “uhvatio” slike cijena I GRKA za MSFT July I mozes vidjeti sliku na OVOM LINKU Nadam se da ti je ovo barem malo pomoglo!

    avatar

    18.05.2006. (10:59)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    @BAGZI:. Kratki odgovor je DA, to je moguce I dogadja se stalno (zbog arbitrazera) a dugacki odgovor mozes naci na DIAMONDSOVOM BLOGU posebno pod pitanjem How does the performance of Diamonds compare with the performance of its underlying index, The Dow?
    Diamonds provide investment results that generally correspond to the underlying benchmark index, the Dow Jones Industrial Average (DJIA) also known as "The Dow". The Trust's portfolio includes all the stocks of The Dow, weighted to give similar price and yield performance to the underlying index. In the secondary market, one method that helps to keep Diamonds trading on the exchange at a price close to the value of its underlying portfolio is arbitrage. Because Diamonds are both created from the securities of an underlying portfolio and can be redeemed into that portfolio on any day, arbitrage traders may move to profit from any price discrepancies between Diamonds and the portfolio, which in turn helps to close the price gap between the two. (Diamonds creations and redemptions are restricted to large transactions, typically in multiples of 50,000 shares but ranging from 25,000 to 600,000 shares, usually transacted by large investors and institutions). Of course, because of the effects of supply and demand and other market factors, there may be times when shares of a Diamonds trade at a premium or discount to its underlying portfolio value.

    avatar

    18.05.2006. (11:03)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    ... danas prodao JUNSKE puteve na unh STRIKE 45 ITM cca 100% gain i odmah kupio ovaj puta CALL ALI MAYSKU EXP.NA ISTOM STRIKEU radi veće delte o čemu je pisao OM gore i manipulacije fondova jer je UNH u njihovom vlasništvu preko 80%...cijena ide gore,a na vrhu ću ponovno pokušati ući u jeftinije puteve...Kaj je ovo OM...gore mi piše da je moj koment SPAM i prijavljen administratoru...sada ću promijeniti nick pa da vidimo...

    avatar

    18.05.2006. (16:38)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Nisam ni mislio da je do tebe,zblesirao se editor...ovaj trejd imate od jučer na hkopcijama kao i još dva slična

    avatar

    18.05.2006. (16:39)    -   -   -   -  

  • bagzi

    Hvala OM, ne razumem najbolje ulogu arbitražera u svemu tome, ali znam da si o tome pisao i ranije, tako da Te neću sad time gnjaviti. Malo sam razmišljao o ovom padu juče, strahu od inflacije i tsl. Nekako mi ne ide u glavu kako je moguće da su FEDsi i alfa i omega celog marketa? Mislim, gomila najraznovrsnijih kompanija sačinjava ovaj market, od kojih su većina prijavila dobre zarade za ovaj kvartal, ima dobre projekcije za budućnost... A onda se Bernake malo nakašlje (ili dođe CPI) i ode celi market. Mislim da je reakcija bila preterana, da ne kažem da čak mislim da na junskom sastanku FEDSI neće podići interese. Ne zaboravimo da se promena stopa reflektuje na market sa time legom od 9 meseci, a već ima nekih indikacija da ekonomija nije red hot. Svi su se uplašili izjave Bernakea, ali kad bolje razmislimo, morao je da da izjavu bez konkretne napomene da će prestati sa dizanjem. Kakav bi ispao u javnosti kad znamo šta je ranije rekao Mariji Bartimoro? Malo je hteo da sačuva obraz IMHO. Na drugoj strani, pogledajmo samo VIX, odavno nije bio ovako visoko. A i Krejmer misli da je u pitanju rasprodaja, kao u prodavnici :-) Ovo i nije klasično pitanje, već više neki moj komentar, ali zanima me i šta vi mislite o svemu ovome i na kraju krajeva, kako bi mogli izvući neku korist iz svega ovoga

    avatar

    18.05.2006. (21:33)    -   -   -   -  

  • contreso

    To sam si i mislio. Dobra ti je ideja sa linkom i objasnjenjem. Gracias.

    avatar

    19.05.2006. (01:10)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    @FELIX:..cestitam na izvrsnom trejdu puteva, sto se tice spama nemam pojima sta se to desava (kod mene ne pise nista) ali ako je potrebno za mog najperspektivnijeg ucenika, ukloniti cu opciju zastite od SPAMa ako ti to pravi probleme! @BAGZI :..dobro pitanje koje me je inspiriralo pa sam napisao detaljan odgovor koji cu objaviti u vidu unosa u SUBOTU tj za vas sutra -iza onog gore za petak kojeg sam upravo objavio! THX..@Contreso, nema na cemu, fala tebi na pracenju, pratim i ja tebe samo ne ostavljam uvijek komentare! Pozdrav svima...!!! Drzite se !

    avatar

    19.05.2006. (04:59)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Nema problema sa spamom u komentarima.Napisati ću sljedeću frazu namjerno izostavljajući slova..."po.jetite .oj .log".Naime takva fraza je bila uključena u gornji komentar i automatski sam prijavljen adminu za spamanje uz blokadu učitavanja komentara.Probajte sami i uvjerite se:)

    avatar

    19.05.2006. (07:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...